תואר ראשון בפסיכולוגיה במכללה האקדמית תל-חי
לימודי הפסיכולוגיה עוסקים בחקר ההתנהגות האנושית, ובניסיון לחקור ולהבין לעומק מה הם הרגשות, המחשבות , מרכיבי האישיות והתהליכים פיזיולוגים העומדים בבסיס ההתנהגות של האדם. לימודי הפסיכולוגיה מאוד מתאימים לאנשים סקרנים וחקרנים שאוהבים להבין מה עומד מאחורי המציאות ומה הם התהליכים הפנימיים שעובר האדם וכיצד הם באים ביטוי בהתנהגותו ובבחירותיו.
לימודי הפסיכולוגיה (120 נ"ז) נערכים בשני מסלולים – מסלול חד חוגי ומסלול דו-חוגי.
במסלול החד חוגי לומדים את כל הקורסים בתוך החוג (עם קצת קורסי העשרה מתכניות אחרות – 18 נ"ז), מסלול זה מאוד מתאים לסטודנטים המייעדים את עצמם ללימודי המשך בתחום הפסיכולוגיה, וצריכים לגשת למבחן ההתאמה הארצי (חברתית, קוגניטיבית, קלינית, חינוכית, רפואית, שיקומית ועוד). במסלול זה יש לסטודנטים הרבה שיעורי בחירה בתוך החוג, הם יכולים להשתלב כעוזרי מחקר במעבדות החוג (מחקר מודרך) ולהתקדם מאוד מבחינה מחקרית, וכן יכולים לעשות לימודי שדה: בבתי ספר, בתי סהר, ושירותים חברתיים כגון מקלט לנשים מוכות או "הפוך " מועדון לנוער בסיכון.
במסלול הדו-חוגי לומדים הסטודנטים את מחצית תכנית הלימודים בחוג לפסיכולוגיה ואת המחצית השנייה בחוג אחר במכללה. במסלול זה יש מעט מאוד בחירה בחוג , והרבה שיעורי חובה . השילובים השכיחים ביותר הם עם החוג לחינוך, ולשירותי אנוש, אולם ניתן לשלב את לימודי הפסיכולוגיה גם עם החוג לכלכלה, החוג הרב-תחומי, מחשבים והחוג ללימודי מזרח אסיה. מסלול זה מאוד מתאים למי שלא יודע אם ירצה להמשיך דווקא בתחום הפסיכולוגיה , אולם רוצה בסיס איתן ללימודי המשך בתחומים שונים. כמו כן הוא מתאים למי שרוצה להשתלב בשוק העבודה בתחומי החינוך, הדרכה , ומשאבי אנוש.
הלימודים בשני המסלולים כוללים: קורסי מבוא העוסקים בבסיסים התיאורטיים של הפסיכולוגיה – כגון: פסיכופיזיולוגיה, מבוא לפסיכולוגיה, תיאוריות אישיות, פסיכולוגיה קוגניטיבית ופסיכולוגיה חברתית. בנוסף לומדים בפסיכולוגיה קורסים מתודולוגים כגון: שיטות מחקר, סטטיסטיקה ומעבדה ניסויית.
בלימודי הפסיכולוגיה במכללה האקדמית תל-חי כבר מהשנה הראשונה הסטודנטים משתתפים במחקרים הנערכים בחוג, ובמהלך הלימודים הם משתלבים באופן פעיל בכל מעבדות החוג. כיום פועלות בחוג שמונה מעבדות מחקר - שתיים פיזיולוגיות, שתיים קוגניטיביות, מעבדה התפתחותית, מעבדת מוח, מעבדת שינה ומעבדה חברתית. כל המעבדות מאובזרות בציוד חדיש התומך במחקרים פורצי דרך. במעבדות השונות נערכים מחקרים מגוונים כגון : פסיכולוגיה ותזונה, קבלת החלטות , איכות השינה בקרב ספורטאים, דחיינות אקדמית ועוד. לימודי הפסיכולוגיה בתואר הראשון עורכים שישה סמסטרים בממוצע (שלוש שנים) ונפרשים על ארבעה ימים בשבוע.
תנאי הקבלה לתואר הראשון בפסיכולוגיה במכללה האקדמית תל-חי
ניתן להתקבל לתואר ראשון בפסיכולוגיה במכללה האקדמית תל-חי עם ציון פסיכומטרי או מצרף של 620. סטודנטים עם ציון בטווח של בין 600-619 עוברים לוועדת קבלה חוגית ומתקבלים בהתאם למקום פנוי והתאמה לחוג. כמו כן מתקבלים כל שנה מספר סטודנטים שאינם עומדים בתנאי הקבלה , כחריגים.
לימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה אינם הכשרתיים ולכן בתום התואר הראשון רב הסטודנטים ממשיכים את לימודיהם לתארים מתקדמים בתחומי הפסיכולוגיה או בתחומים אחרים כגון: תרפיה, חינוך מיוחד, לקויות למידה, משאבי אנוש, מנהל עסקים ועוד. רבים מהסטודנטים שסיימו אצלנו תואר ראשון בפסיכולוגיה ממשיכים את לימודיהם באוניברסיטאות בארץ ובעולם. חשוב לציין שבכדי להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה בארץ, יש להציג ממוצע ציונים 88 לפחות בתואר הראשון וכן לעבור מבחן התאמה ארצי בממוצע 100 (מתוך 150) .
חשוב לדעת שבדרך כלל לימודי פסיכולוגיה נחשבים ללימודים קשים בתחום מדעי החברה והרוח, מאוד תחרותיים, מעמיקים ודורשים השקעה רבה. באקדמית תל-חי אנו מאוד מאמינים ברמת למידה גבוהה ומעודדים את הסטודנטים שלנו להשקיע כדי שיוכלו להשתלב במסלולי הלימודים לתארים מתקדמים בארץ ובעולם. יחד עם זאת אנו מקפידים לשמור על יחס אישי עם הסטודנטים שלנו, מעודדים אותם לשיתוף פעולה אחד עם השני ויצירת גאוות יחידה של פריפריית הצפון! אנו מאמינים שהכוח שלנו בלימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה נובע מהשילוב המנצח בין רמה לימודית גבוהה, מחקר מתקדם, קשר אישי ושיתוף פעולה בין הסטודנטים.
תואר שני בלימודי פסיכולוגיה חינוכית
לפני כחמש שנים נפתח בחוג לפסיכולוגיה במכללה האקדמית תל-חי מסלול לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית. התכנית היא תכנית המכשירה סטודנטים להיות פסיכולוגים חינוכיים. פסיכולוג חינוכי עובד במערכות חינוכיות, עם מורים, מנהלים, יועצים, ילדים והורים. הפסיכולוג החינוכי עוסק בקשיים לימודיים אצל ילדים, בקשיים חברתיים ואישיים, ומנסה בעזרת התערבויות מערכתיות לתרום לרווחתו הנפשית של הילד. כמו כן עוסקת הפסיכולוגיה החינוכית בעידוד המוטיבציה של הילד והלמידה הרגשית-חברתית שלו.
לימודי הפסיכולוגיה בתואר השני מתקיימים יום בשבוע מרוכז בקמפוס ועוד יום בשנה א' ויומיים בשנה ב', בפרקטיקום בשירותים הפסיכולוגים ברחבי הארץ. משך הלימודים כשנתיים, וקיימת אפשרות לעשות תזה או עבודת גמר.
בלימודי פסיכולוגיה בתואר השני תנאי הקבלה מחייבים תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות בציון ממוצע של 88 ומעלה. בנוסף צריך המועמד להציג ציון של המבחן הארצי (מתא"ם) של 90 לפחות. סטודנטים בעלי ממוצע תואר ראשון מעל 93 יוכלו להתקבל גם עם ציון מתא"ם נמוך מ 90. כל המועמדים עוברים ראיון קבוצתי ולעיתים גם ראיון אישי. הקבלה הסופית היא בתהליך של שיבוץ ארצי.